Tower of Power - Bump City



Tower of Power - Bump City
WB Records
Music On Vinyl MOVLP 1244


Bu hafta tozlu raflardan çok bilinmedik toplulukların plaklarına bakış atıyoruz. Tower of Power (kısaca TOP deniliyormuş vakti zamanında) Amerikalı bir R&B kökenli üflemeli enstrüman odaklı (ecnebiler buna horn section diyor) bir topluluk. 1960'ların sonlarında kurulan topluluk günümüzde de aktif durumda. Aslında Amerika'da topluluk funky soul etkisindeki melodileri, güçlü üflemeli bölümleri ve bas gitar kullanımı ile tanınıyor. Zamen içerisinde bir çok vokalist ile çalışan toplulukta özellikle ön plana çıkan isim Lenny Williams olmuş. Yıllar içerisinde bir çok önemli parçaya imza atmış olan topluluk özellikle "You're Still a Young Man", "So Very Hard to Go","Soul With a Capital S", "Soul Vaccination", "What Is Hip?" ve "Don't Change Horses (in the Middle of a Stream)" gibi şarkılarla özellikle Amerika'da başarılı olmuş.

1968 yazında saksafoncu Emilio Castillo yine kendisi ile aynı enstrümanı çalan Stephen "Doc" Kupka ile tanışır ve beraber çalmaya başlarlar. Arkasından çeşitli partilerde beraber çalarak "Tower Of Power" topluluğunun temellerini atarlar. Arkasından bir grup müzisyenin katılımıyla ilk plak anlaşmalarını yaparlar. İlk albüm daha çok yerel bir başarı kazanır. Özellikle albümdeki "Sparkling in the Sand" şarkısı soul ve funk çalan radyo istasyonlarında bayağı tutulmuştur.



İlk albümün arkasından topluluk biraz daha genişler ve yeni bir plak şirketi aramaya başlarlar. Warner Brothers Records ile anlaşırlar ve 1972 yılında Bump City albümü yayınlanır. Bu albümün en önemli özelliği ülke çapında üne ulaşmalarını sağlamasıdır. Özellikle "You're Still a Young Man" şarkısı önemli bir liste başarısı gösterir. Şarkının konser performansını yukarıda seyredebilirsiniz. İlginç bir şekilde "Down to the Nightclub" şarkısı da Amerika'nın Batı Yakasındaki radyoların çalma listelerinde üst sıralara yükselir. Yazılan çizilenler göre günümüzde "oldies radio"larda da çok sevilen bir şarkıdır. Albümdeki şarkı listesi şu şekilde;
"You Got to Funkifize" - 4:31
"What Happened to the World That Day?" - 4:11
"Flash in the Pan" - 3:34
"Gone (in Memory of Jacqueline Mesquite)" (Adams, Mesquite) - 3:41
"You Strike My Main Nerve" (Kupka, Castillo, Williams, Gordon) - 2:52
"Down to the Nightclub" (Kupka, Castillo, Garibaldi) - 2:43
"You're Still a Young Man" - 5:35
"Skating on Thin Ice" - 3:48
"Of the Earth" - 4:30

Tower of Power, Bump City özellikle funk, R&B ve soul seven okuyucularımızın ilgisini çekebilecek özellikle hızlı tempolu şarkılarda oldukça eğlenceli bir dinleme zamanı sunan bir albüm. Eğlenceli bir albüm arayanlara tavsiye edilir. "You're Still a Young Man"de albümün bonusu!

Yorumlar