George Benson - Body Talk



George Benson - Body Talk
CTI 6033
Speakers Corner 180Gr LP


George Benson, 1943 doğumlu Amerikalı caz gitaristi. Müzisyenin çalma tekniğinin çingene müzisyenlere benzediğini söylerler ve doğal olarak Django Reinhardt'a benzetilir. Genç yaşlarında müzik hayatına giren George Benson ilk dönemlerden itibaren soul ile cazın harmanlandığı bir müzik tarzına merak salar. İlerleyen yıllarda caz, pop, R&B gibi tarzları içine alan ve geniş kitlelere hitap eden bir müzik tarzına doğru dönüş yapar.

1960'lar boyunca hem farklı müzisyenlerle hemde kendi toplulukları ile albümler yapar. Bir dönem Miles Davis ile çalışır. İlerleyen yıllarda Creed Taylor'ın caz şirketi CTI Records ile anlaşma yapar. Daha caza odaklı albümleri bu yıllarda yayınlanmıştır. Yine bu yıllarda CTI Records bünyesindeki Freddie Hubbard ve Stanley Turrentine gibi önemli isimlerle çalışır.

Yeniden yayınlanan "Body Talk" albümü iste bu yıllara ait bir albüm. Şarkı listesi şu şekilde;
"Dance" (Benson, Pee Wee Ellis) - 10:31
"When Love Has Grown" (Donny Hathaway, Gene McDaniels) - 5:03
"Plum" (Benson) - 5:31
"Body Talk" (Benson) - 8:20
"Top of the World" (Benson) - 9:45

1973 yılında yayınlanan albümde çok önemli müzisyenler hemen dikkat çekiyor, listeye bakınca sizde hak vereceksiniz. Earl Klugh - gitar. Harold Mabern - piyano. Ron Carter - bas. Gary King - electro bas. Jack DeJohnette - davul. Mobutu - perküsyon. Gerald Chamberlain, Dick Griffin - trombon. Jon Faddis, John Gatchall ve Waymon Reed - trompet. Frank Foster - tenor saksafon.

Albüm George Benson'ın geçmiş dönem albümlerini bilenler açısından gerçekten çok daha caz odaklı bir albüm. İçerisinde çok da güzel bir "Body Talk" yorumu var ki ilerleyen yıllarda bu albümü Benson toplama albümlerinde bol bol göreceğiz. Caz gitarı seven, daha klasik ve rahat dinlenir caz müziğine meraklı okuyucularımızın ilgisini çekeceğini düşündüğüm bir albüm. Albüm Speakers Corner tarafından basılmış ve ülkemize A.K.Müzik tarafından getirilmiş.

Yorumlar