Shocking Blue - Attila



Shocking Blue - Attila
MOVLP1167
Music On Vinyl LP


Shocking Blue deyince eski tüfek mainstream rock dinleyicileri hemen tanıyacaklardır. Hollandalı bir topluluk olan Shocking Blue Hollanda'nın Hague kentinde 1967 yılında kuruldu. Gelmiş geçmiş en önemli şarkıları, yayınlandığı sene ortalığı birbirine sokan "Venus" şarkısıdır. 1970 Şubat'ında Billboard Hot 100 listesine birinci sıradan giren şarkının bulunduğu 45'lik 13,5 milyon adet satmıştı. Tabii bu veri 1973 yılına ait. Söylenenlere bakılırsa modern medyaları da dahil edersek 20 milyonluk bir satış rakamı söz konusu olabilir(miş)

Topluluk 1974 yılında dağılır. Dağılma sebebi solist Mariska Veres'in solo çalışma isteğidir. Muhtemelen "Venus" şarkısının başarısının ardından gelen başarıyı değerlendirmek üzere böyle bir karar almıştır. Sonuçta kariyerinin pek bir yere de varmadığını söylemek lazım.

Venus deyince bu şarkıyı genç arkadaşlar farklı bir versiyonu ile tanımışlardır. Bananarama versiyonu. Üç hanım kızdan kurulu Bananarama şarkının dans versiyonu ile tanınmışlardı. Genel kültür olarak bahsi geçen iki videoyu aşağıda görebilirsiniz.





Gelelim Shocking Blue topluğunun Attila albümüne. İçerik şu şekilde;
A YÜZÜ
1. RATTLER
2. NEVER RELEASE THE ONE YOU LOVE
3. A WASTE OF TIME
4. WAIT
5. THE DEVIL AND THE ANGEL
6. ROCK IN THE SEA
7. EVE AND THE APPLE *
8. WHEN I WAS A GIRL *
B YÜZÜ
1. I’VE SPENT MY MONEY
2. WILL THE CIRCLE BE UNBROKEN
3. EARLY IN THE MORNING
4. I BUILT MY WORLD AROUND YOU
5. DON’T LET YOUR RIGHT KNOW
6. BROKEN HEART
7. EVERYTHING THAT’S MINE *
8. I SAW YOU IN JUNE *

1972 yılında Shocking Blue topluluğunun altıncı albümü olarak yayınlanan Attila zamanının pop ile rock çizgisinin bir karışımı. Albüm topluluk elemanı Van Leeuwen tarafından tamamen "Mariska Veres1 vokallerini ön plana çıkartacak şekilde yazılmış. Albümden yayınlanan en önemli şarkılar "Rock In The Sea" açılış parçası "Rattler" ve "Wait"tir. Albüm Music On Vinyl tarafından 180 gram audiophile vinyl formatında basıldı. İçerikte dört adet bonus şarkı var, "Eve And The Apple", "When I Was A Girl", "Everything That's Mine" ve "I Saw You In June" Baskı gayet güzel. Albümün bir ilginçliği Japonya'da çok popüler olması ancak orada albüm "Rock In The Sea" olarak biliniyor.

Bu arada "Venus" şarkısını içeren özel bir Music On Vinyl baskısı da var. Bu albüm ülkemize gelir gelmez hemen yazmaya çalışacağım...

Yorumlar

  1. shocking blues venus şarkısıyla tanınsa da "send me a postcard darling" parçasını ben daha çok beğenirim, sanırım aynı 45'liğin diğer yüzündeydi..
    meraklılarına tavsiye edilir

    YanıtlaSil

Yorum Gönder