Kutu - İsimsiz



Kutu - İsimsiz
MH-G12-023

Kutu topluluğunun şaşırtıcı albümü ile birlikteyiz. Müzik Hayvanı tarafından müzik meraklılarına sunulan albüm "wonderer" isimli açılış şarkısı ile başlıyor. Elektronik öğelerin kullanıldığı girizgah ile albüm hakkında bir fikir sahibi olacağınızı düşünürken ilk şarkı "freesoul"un başlamasıyla şaşırıyorsunuz. Albüm genel olarak sakin vokallere sahip, elektronik öğelerle süslenen, post-rock, trip hop, ambient ve indie gibi bambaşka müzik tarzlarının harmanlandığı bir tarza sahip. Ancak bu harmanlanma işi çok tadında yapılmış insanı rahatsız eden bir tarz yok. Sakin vokal tarzı ne içinizi bayıyor ne de elektroniklerin kullanımının tadı kaçmış. Müzik Hayvanı kataloğunda farklı tarzlarda görebiliyoruz son yıllarda daha önce yazıp çizdiğimiz albümlere göre yine farklı bir dinleme deneyimi sunuyor "Kutu"

Kutu kalabalık bir ekip sayılabilir. vokaller: utku öğüt/ elif göç, gitar: u. öğüt/ ozan bankoğlu/ eser özdenoğlu violin/ viola: utku öğüt. trompet: barıştık mı synths/ keys: u. öğüt/ tolga ayıklar bas: yiğit ertan. davul/ritm programlama: u. öğüt / murat yakupoğlu
01. relevance
02. wonderer
03. freesoul
04. wake up
05. skoah
06. fjord
07. sentient
08. singing lullabies to myself
09. the garden
10. arafaraday

Elektronik öğelerin başarılı ile kullanıldığı "fjord" benim özellikle hoşuma giden bir şarkı oldu. Sanki FTL oyunundan kopup gelen girizgahın arkasından kurulan melodik yapı ve temponun gitgide yükselmesi arka planda yine loop halde kullanılan melodiler ve başladığı gibi bitmesi benim bu tarz şarkılarda pek hoşuma giden bir şeydir. Arkasından gelen "sentient" benzer bir formülasyona sahip ancak insanın kulağını rahatsız etmeyen bir vokal ile harmanlanmış. Keyifli bir parça olmuş.

Temponun yükseldiği "the garden" isimli şarkı albümün kapanışı öncesinde dikkat çekiyor. Bu şarkının vokallerini özellikle beğendim. Daha çok indie rock sınıfına sokabileceğimiz şarkı son derece keyifli. Aşağıda videosunu görebileceğiniz "singing lullabies to myself" ise bayağı şahsına münhasır bir şarkı ve albümü özetleyebilir. "arafaraday" formülasyona biraz bizden melodilerin eklendiği kapanış parçası... Vokaller özellikle başarılı...

Kayıt noktasında klasik Müzik Hayvanı çizgisine yakın bir görünüm çizen albümde sanki alt frekanslar bir tık daha aşağıda kayıt edilseymiş dediğim bir kaç nokta oldu. Bu durum davul ve basların yükseldiği noktalarda arkaplanda kalan notların duyulmasını bir miktar zorlaştırıyor.

Çok farklı bir iş olmasının yanında çok deneysel işleri sevmeyen dinleyiciler için MH kataloğunda farklı tatlar bulunması açısından önemli bir albüm. Albümün konseptini ve kurgulanma  şeklini beğendim. Albümün dijital edisyonunu buraya tıklayarak edinebilirsiniz.

Yorumlar