Portishead - Roseland NYC Live LP



Portishead - Roseland NYC Live
Universal LP


Beth Gibbons, Geoff Barrow ve Adrian Utley üçlüsünden müthiş bir konser performansı. Portishead topluluğunun 1998 yılında
Go! Discs/London plak şirketinden yayınladığı albüm aslında ilk olarak VHS formatında yayınlanmıştı. Hemen ardından sanırım bir sene sonra DVD formatında yayınlanan albümün eş zamanlı olarak albümü de piyasaya sunulmuştu. Albümün video versiyonu ile audio versiyonları arasında ufak bir farklılık var. Aslında belki de yanlışlık demek lazım. Video versiyonlarında albümde New York Philharmonic'in çalıdğı ile alakalı bir not bulunurken audio edisyonlarında böyle bir not bulunmuyor. Aslına bakarsanız albümde ve videoda çalan müzisyenler i New York Philharmonic üyesi değil! Belki video da ufak bir yanlış yapılmış olabilir :)


"Humming" – 6:28
"Cowboys" – 5:03
"All Mine" – 4:02
"Mysterons" – 5:41
"Only You" – 5:22
"Half Day Closing" – 4:14
"Over" – 4:13
"Glory Box" – 5:37
"Sour Times" – 5:21
"Roads" – 5:51
"Strangers" – 5:20


Albüm aslında meraklılar açısından harika olarak değerlendirilebilir. Neredeyse tüm özel Portishead şarkılarının gerçekten çok iyi icra edilmiş versiyonları var. Bu arada meraklılar için DVD versiyonunda ek özellikler, video klipler, ve minik bir belgesel bulunuyor. Plak baskısı son derece başarılı. Trip-pop sevenler kaçırmasınlar. Şiddetle tavsiye edilir!

Yorumlar