Syl Johnson - Total Explosion LP



Syl Johnson - Total Explosion
Pure Pleasure LP

Syl Johnson 1936 doğumlu Amerikalı blues ve soul şarkıcısı. Syl Johnson ailesi ile Chicago'ya taşındığında şans eseri kapı komşuları gitarist Magic Sam olur. Bu dönemlerde ilk şarkılarını Magic Sam i söylemeye başlar. 1950'lerde ayrıca Billy Boy Arnold, Junior Wells ve Howlin' ile çalışır. Aynı dönemin sonunda ilk solo albümü yayınlanır.

1960'larda kendi plaklarını yayınlar ilk önemli şarkısı olur "Come On Sock It to Me" olur ve şarkı sözü yazmaya başlar. Genelde şarkılarında o dönemlerde süren sosyal sorunları ve ırk temelli haksızlıkları anlatır. Hi Records ile çalıştığı dönemlerde Al Green'ın başarısındaki kilit isimlerden bir tanesidir.

Hi Records ile anlaşması bittiğinde bir süre daha müzik kariyerine devam eder ve farklı işlere girer. 1990'larda müzik yaşamına ayrı zamanlı olarak döner. Biz müzisyenin 1975 yılı albümü olan "Total Explosion"a bakalım. Şarkı listesi şu şekilde;

Side A:
1. I Only Have Love
2. Bustin' Up Or Bustin' Out
3. Star Bright Star Lite
4. Watch What You Do To Me
5. Steppin' Out


Side B:
1. Take Me To The River
2. It Ain't Easy
3. 'Bout To Make Me Leave Home
4. That's Just My Luck

Albüm yazılan çizilenlere göre Al Green ve Ann Peebles albümlerinde bir nevi hayalet olarak çalışan Syl Johnson'un oldukça başarılı sayılan bir albümü. Albümde bilindik Memphis şarkılarının düzenlemelerinin yanında blues'dan çok soul müziğe göz kırpan şarkılar var.

Albüm haliyle ilk adımda bu tarz müziği seven ve Al Green, Ann Peebles vesaire isimleri dinleyenler için ilginç olacaktır.

Yorumlar