İkiz - Checking In



1979 İstanbul doğumlu olan Robert Mehmet Sinan İkiz bugün dünyaca tanınan bir davulcu. Müzik ve davula olan ilgisi çok küçük yaşlarda başladı. Üç yaşındayken Stockholm’e taşınan İkiz, ilkokulda Lars Dohlon’un grubu Straight Ahead ile çalmaya başladı ve 1991-1996 yılları arasında grubuyla İsveç’teki festivallerde çalarak turneler yaptı.

1995-1998 yılları arasında Stockholm Müzik Konservatuarında, Afro-Amerikan müzik programında okuyan sanatçı 1998 yılında Los Angeles Music Academy’de okumak için burs kazandı. Eğitmenlerinin arasında Tony Inzalaco, Sherman Ferguson ve Joe Porcaro gibi isimlerin yer aldığı Los Angeles programı süresince, Amerikan caz sahnesinde çok değerli deneyimler edinen İkiz, David Ornette Cherry’nin Impressions Of Energy’siyle çaldı.

Hala Stockholm’de yerleşik bir müzisyen olan Mehmet İkiz, 2002 yılında ortağı Daniel Tilling ile Stockholm Jazz Records şirketini başlattı.

İsveç’in tarihinde seçilen en genç Devlet Sanatçısı olarak başarısı ve yeteneğini kanıtlayan müzisyen bugüne kadar çok sayıda caz, funk ve pop ekibiyle dünyayı birkaç kez turlayarak 40’ı aşkın ülkede sahne aldı ve çok çeşitli kayıtlarda yer aldı. İkiz, dört senedir Nils Landgren Funk Unit’in davulcusu olarak takdir görüyor. Nils Landgren Funk Unit’in ACT Music etiketli, 2010 tarihli son albümü “Funk For Life”ın satışlarından elde edilen gelir, Afrika’nın en fakir bölümü olarak bilinen Kenya’nın Kibera bölgesinde yeni klinikler açılması için kullanıldı. Nils Landgren Funk Unit’in, İkiz’in yer aldığı iki albümü, Almanya’da altın satış rakamlarına ulaştı.

Şarkı Listesi
1. Estepona
2. Vino Tinto Por Favor
3. Insanely
4. Anacapri
5. Hastayım Yaşıyorum
6. For Here Or To Go?
7. Holy Schhh
8. Over & Over
9. Whispering
10. Deadlock
11. Ni Hao
12. Six Days Of Silence


Albüme gelirsek son derece başarılı ve temiz kayıtlı bir albüm. Albümde müzisyene China Moses, Shai Maestro, Nils Landgren, Magnus Lindgren ve Karl Olandersson gibi önemli isimler eşlik ediyor. Albümde zaman zaman funk'tan caza kadar geniş bir spektrumda yolculuklar var. Özellikle China Moses'ın vokalleriyle zenginleşen "Insanely" ve harika bir kurguya sahip yerel melodiler içeren "Hastayım Yaşıyorum" şarkılarına dikkat.

Yorumlar