Social Distortion - Social Distortion LP


Bu albüm elime ulaştığı zaman çok mutlu oldum. Belki gözden kaçıranlar vardır diyerek hemen ayrıntıya gireyim. Social Distortion Amerikalı bir punk rock topluluğu. 1978 yılında California'da kurulan topluluk günümüzde de vukuatlarına devam ediyor. Günümüzdeki kadrosu şu şekilde; Mike Ness (Vokal ve gitar), Jonny Wickersham (ritm gitar ve geri vokal), Brent Harding (bas ve geri vokal) ve David Hidalgo, Jr. (davul).

Social Distortion kuruluşunun hemen ardından 1980'lerin ortasında sessizliğe bürünür. Mike Ness uyuşturucu sorunları yaşamakta ve konserlerde bir sürü sıkıntı yaşanmaktaydı. Bunlar yetmiyormuş gibi poliste Mike Ness'İn tepesine biner ve işin sonu rehabilitasyon merkezi olur. Yazılan çizilenlere göre bu tedavi pek kısa sürmez ve 2 yıl boyunca devam eder. Topluluğun başka vokalist almamasının çok önemli bir sebebi vardır. Mike Ness eşittir Social Distortion. Topluluğun kırk yıla yakındır devam eden müzik serüvenindeki tek sabit kişide Ness'tir. Neyse tedavi sonucunda topluluk kaldığı yerden devam eder ve yedi stüdyo albümü kaydederler. Topluluğun zaman içerisinde bazı marşları oluşmuştur ilk aklıma gelen Johnny Cash'in "Ring of Fire" şarkısına yaptıkları kayıttır.

Social Distortion, toplulukla aynı adı taşıyan üçüncü stüdyo albümleri. 1990 yılında Epic Records tarafından yayınlanan albüm topluluğun plak firması ile yaptığı anlaşmanın ardından ilk çıkan albüm. Albümde country ve blues etkileşimli "Drug Train" ve "Ball and Chain" şarkıları ilk dikkat çeken şarkılar. Albümün şarkı listesi şu şekilde;

"So Far Away" (Maurer/Ness) – 3:37
"Let It Be Me" – 4:16
"Story of My Life" – 5:48
"Sick Boys" – 3:19
"Ring of Fire" (June Carter Cash, Merle Kilgore) – 3:51
"Ball and Chain" – 5:44
"It Coulda Been Me" – 3:52
"She's a Knockout" – 3:52
"A Place in My Heart" – 3:15
"Drug Train" – 3:42


Topluluk bu albümü alternatif rock sahnesine yönelik yapmış. Özellikle  "Story of My Life" ve "Ball and Chain" şarkıları özellikle alternatif rock radyolarında ve MTV'de yer bulmuş. Albüm topluluğun en çok satan ikinci albümü. Albüm ortaya çıkmadan önce topluluk uzun soluklu bir konser trafiğinden sonra albümü kaydetmek üzere çalışmaya başlıyorlar. Epic ile anlaşma topluluk için önemli bir adım. Sonuçta büyük bir plak şirketi ile yapılmış bir anlaşma ve oradan çıkacak ilk albüm. Sonunda topluluk kayda başlıyr ve olumlu eleştiriler alan bu albüm ortaya çıkıyor.

Bu albüm alternatif rock ve yeni nesil punk sevenlerin ilgisini çekecek bir albüm. Albümün plak versiyonunun yeniden basımı Music On Vinyl üstlenmiş. Kapak ve içerik tıpkı basım ancak plak 180Gr limitli odyofil baskı. Elde edilen ses oldukça başarılı. Ayrıntılara verilen önem çok dikkat çekici. Meraklılar için bir not, albümün plak zarfı orijinalinde olduğu gibi koyu gri renk kullanılmış. Normalde biliyorsunuz beyaz renk olur. Ayrıca iç booklet orijinali ile aynı.  Albüm ülkemizde Equinox Müzik  tarafından dağıtılıyor.

Not: Albümün kapağı da muhteşemdir bu arada. Kapakta Al Capone kapıyı kırarken resmedilmiş, Marilyn Monroe çorabını düzeltirken resmedilmiş. Bu üç parçalı kapak Amerika'da bayağı bir satış noktasında yasaklanmış.

Yorumlar