John Pizzarelli - Double Exposure CD



John Paul Pizzarelli, 1960 doğumlu Amerikalı caz gitaristi, vokalisti, şarkı yazarı ve grup lideri. Kariyeri boyunca Telarc Records, RCA Records ve Chesky Records gibi önemli plak şirketleri ile çalışan Pizzarelli, kendisi gibi müzisyen olan babası Bucky Pizzarelli ile de alvbümler yapmış. Müzik hayatı boyunca Paul McCartney, James Taylor, Rosemary Clooney ve Jessica Molaskey gibi isimlerle çalışmış.

Pizzarelli genelde kendi caz dörtlüleri ile çalışmayı seviyor. Ancak "Double Exposure" albümünde daha kalabalık bir kadro ile çalışmış. Kendisini genelde ana akım içerisinde görüyoruz ve caz klasiklerini de sıklıkla seslendiriyor. Zaman zaman hayranı olduğu bossa nova akımını da albümlerinde ön plana çıkartan müzisyen, konu aldığımız albümde ilginç şarkılara yer vermiş;

1. I Feel Fine / Sidewinder 3:48
2. Harvest Moon 5:17
3. Traffic Jam / The Kicker 3:27
4. Ruby Baby 4:51
5. Alison 3:54
6. Rosalinda's Eyes 4:00
7. In Memory Of Elizabeth Reed 4:17
8. Drunk On The Moon / Lush Life 4:26
9. Walk Between The Raindrops 5:09
10. Free Man In Paris 4:08
11. Take A Lot Of Pictures 3:58
12. I Can Let Go Now 2:45
13. Diamond Girl 3:56


Albümün ismi bir klasik olan Joni Mitchell'in "Free Man in Paris," şarkısının son derece sakin ve başarılı bir performansı ile dikkat çekiyor. Yine bilindik bir Tom Waits şarkısı olan "Drunk on the Moon" için oldukça güzel bir düzenleme yapılmış. James Taylor'ın meşhur "Traffic Jam" şarkısında cazın ilk dönemlerinden bol swing'li bir düzenleme yapılmış. Manhattan Transfer şarkısı "The Kicker" için yapılan düzenleme için de aynı şeyi söylemek mümkün. İşin içerisine kemanların girdiği Neil Young'ın marşı "Harvest Moon" için yapıaln düzenleme bir çok okuyucumuzun çok hoşuna gidecektir.

Albümde müzisyenler çok ön plana çıkmadan arka planda sololarını yaptıkları, özellikle Jessica Molaskey'in vokal performansının bir adım öne çıktığı, pop, funk ve caz etkilerinin duyulduğu keyifle  ma-aile dinlenecek bir albüm.  Büyük orkestra müziği dönemini sevenler hemen kulak kabartsınlar. Albüm ülkemizde Equinox Müzik  tarafından dağıtılıyor.

Yorumlar