Joan Baez - Joan Baez In San Francisco LP


Bu albümün çıkış haberleri ortaya çıkmaya başladığında hemen bazı okuyucularımızdan uyarılar geldi. Bir iki satır karalamak istedik. Bu konser kaydı Joan Baez'in San Francisco kentinde katıldığı bir konserde 1958 yılında kaydedilmiş. Bu dönem Joan Baez sadece 17 yaşında ve kariyerinin hemen başlarında. O dönemlerde folk dünyası yavaş yavaş uyanış içerisinde. Meraklısına hemen bir not, plak ilk önce 1964 yılında Fantasy Records tarafından basılıyor. Ancak in Joan Baez bu baskıyı korsan olduğu sebebi ile satıştan çekiyor, ilerleyen yıllarda izinle başka plak şirketlerinden çıkıyor. Meraklılar için yasaklanmış olması sebebi ile Fantasy Records baskısı çok değerlidir.

Albümle alakalı sohbetler pek meşhurdur, konser öncesinde bir görevli Joan Baez'e dönüp kızım burada ne işin var okulda olmasın der mesela. Bİr plak yapımcısı performansı seyredip plak teklifi yapar. Aslında albümdeki şarkılar pek bilindik; "La Bamba," "Young Blood," Harry Belafonte'nin meşhur "Island in the Sun" ve dönemin folk yükselişinin marşları "Oh Freedom," "I Gave My Love a Cherry," ve "Dark as a Dungeon."

A
1. Island In the Sun
2. Water Boy
3. Annie Had A Baby
4. Oh Freedom
5. Man Smart Woman Smarter
6. Scarlet Ribbons
B
1. Dark As A Dungeon
2. Told My Captain
3. Young Blood
4. I Gave My Love A Cherry
5. La Bamba
6. Every Night

Albümün kaydından fazla bir şey beklemeyin. Öncelikle bunu söyleyeyim. Akabinde şarkıların pek bilindik olması ve 17 yaşındaki Joan Baez'in oturmamış sesi meraklılar için ilgi çekici olabilir. Joan Baez hayranlarının özellikle geniş bir arşive sahiplerse diskografiye yönelik bir yatırım olarak düşünebilirler. Aksi takdirde alınacak daha iyi Joan Baez albümleri olduğunu düşünüyorum...

Albümün yukarıdaki kapağı Fantasy Records tarafından basılan korsan baskının kapağı. Yeni baskıda kapak değişik aman karıştırmayın!

Hakancez

Yorumlar