Jimi Hendrix - Purple Haze / 51st Anniversary


Sundazed plak şirketi son dönemlerde özel bir Hendrix 45'lik serisi yayınlıyor. Benim gibi mercek altına alanlar vardır. Aynı şekilde benzer bir proje Sony müzik tarafından da devam ettiriliyor. Olmazsa yarın bu plaklara da bir göz atarız. Konumuz Sundazed.

Diskografiye bakacak olursak Jimi Hendrix Experience'ın yayınladığı ikinci 45'lik "Purple Haze" ve "51st Anniversary" İlk olarak İngiltere'de hemen ardından Avrupa'da basıldı ve yayınlandı. 45'liğin amacı o dönemlerde Hendrix'in kendine özgü tarzını dinleyicilere ulaştırmaktı. Tabii ki ortalık birbirine girdi ve Hendrix Avrupa'da Amerika'dan daha popüler oldu ilk dönemlerde.

Peki Sundazed ne yapmış. Plağı yani 45'liği orijinal haliyle yani mono basmış. Özel ve özenli bir dış kılıf eklemiş ve satışa sunmuş.

Alınır mı peki? Valla  soruyu bende kendime soruyorum. Ben uzun senelerdir Jimi Hendrix  toplamaya çalışan bir insanım. 45'likler konusunda ise çok emin olamasam da, dayanamayıp satın alıyorum. Bu bir nevi ego tatmini olabilir. Yoksa 45'lik dinlerken kalk otur kısmı pek eğlenceli değil ancak sahip olmak ayrı bir keyif. Arşivin derinliklerinde duruyorlar işte. Sizde kendinize aynı soruyu sorun, alayım derseniz memleketimizde şu an için yok...

Yorumlar