Naomi Grace - Solo In The Spotlight 200Gr.



Geçtiğimiz günlerde Venus Records kayıtlarını kurcalarken Naomi Grace'in Solo In The Spotlight albümü dikkatimi çekti. Hemen araştırmaya başladım. Naomi Grace hakkında çok fazla bilgi olan bir müzisyen değil. Karmaşık bazı siteleri inceledikçe bazı ipuçları buldum. Naomi Grace aslında Japonya'da caz kulüplerinde uzun zaman caz müzik söyleyen bir isim. Venus Records kendisine 2008 yılında kayıt teklifi yapıyor ve albüm pazara çıkıyor. Albüm bazı bilindik ve özellikle Japonya'da popüler şarkılar ile oluşturulmuş. Cole Porter bestesi You'd Be So Nice To Come Home To, Glenn Miller ve Mitchell Parish bestesi meşhur Moonlight Serenade ilk bakışta benim fark ettiklerim. Yine Put Your Head On My Shoulder Paul Anka'dan bildiğimiz ve sevilen bir parçadır.

1. Solo In The Spotlight
2. On The Street Where You Live
3. Walkin' My Baby Back Home
4. You'd Be So Nice To Come Home To
5. One Boy
6. I'll String Along With You
7. I Need To Be In Love
8. Orange Colored Sky
9. Put Your Head On My Shoulder
10. Moonlight Serenade
11. What A Wonderful World
12. I Know Why (And So DoYou)
13. My Eyes Adored You

Şarkıları dinlemeye başlayınca neredeyse tamamının melodisi tanıdık gelecektir. Naomi Grace kaydında, Samuel Jakich, Alan Jay Lerner, Frederick Loewe gibi oldukça uzun bir liste var. Cazın parlak döneminden vokal caz performanslarını seven okuyucularımız bu kayda bir göz atabilirler. Keyifle dinlenen, insanı yormayan buna karşılık muhteşem bir kayıt!

Not: Naomi Grace sanırım melez bir müzisyen. Ses rengi ilginç. Kendisini Japon olarak görüyor ama CD kapağına bakınca pek öyle gözükmüyor. Kafanız karışırsa bu normal merak etmeyin yalnız değilsiniz!

Yorumlar