John Abercrombie - Within A Song CD



John Abercrombie 40 yılı aşkın bir süredir , 50 albümü kapsayan bir kariyerle müzik yaşamına devam etmekte olan bir caz gitaristi.
1944 doğumlu sanatçı 14 yaşında gitar çalmaya başladı. O yıllardaki pek çok genç gibi Chuck Berry'e hayrandı ve onu taklit etmeye başlayıp yavaş yavaş kendini buldu.  Abercrombie, Berklee Collage kaydoldu. O dönemin yerel kulüp ve barlarında diğer öğrencilerle birlikte müzik yapmaya başladı. Ve bu sırada tanıştığı Paul Mall sayesinde kendisine birçok kapı açıldı. Johhny Hammond Smith, Abercrombie'i Berklee'de öğrenciyken onu turneye davet etti ve müzik yolculuğunda bir adım daha atmış oldu.

Mezun olduktan sonra New York'a yöneldi.Gil Evans, Gato Barbieri ve Barry Miles'le ve müzik kariyeri boyunca daha birçok sanatçı ile çalıştı. İlk albümünü 1974 yılında Jan Hammer ve Jack DeJohnette ile kaydetti. Tımeless adını taşıyan albüm füzyon caz sınırlarını zorluyordu. Kariyeri boyunca albümlerinin çoğunu ECM firmasından çıkardı. John Abercrombie her zaman kendi kurallarına göre çalan bir sanatçı oldu. Albüme gelince ''Within A Song '' 2012 yılında bizlerle buluştu. Albüme katkıda bulunanlar: Davul : Joey Bayron. Gitar : John Abercrombie. Kontrabas: Drew Gress ve Tenor Saksafon: Joe Lovana.  Albümdeki şarkılar:

''Where Are You'' 5:49
''Easy Reader'' 6:34
''Within A Song/Without A Song'' 7:55
''Flamenco Sketches'' 6:33
''Nick Of Time'' 5:54
''Blues Connotation'' 6:10
''Wise On'' 9:10
''Interplay'' 6:24
''Sometime Ago'' 6:25

Albümü ilk geldiği zaman gerçekten önyargılı yaklaşmıştım. Çünkü ben genel olarak müzikte füzyondan hoşlanan biri değilim ama bu albüm sanırım yavaş yavaş fikrimi değiştirmeyi başardı. Genel olarak albümde birden düşen ya da yükselen bir tempo yok. Bu da beni mutlu etti açıkçası. Şarkıları dinlerken temponun yükseleceğini ya da düşeceğini tahmin edebiliyorsunuz. Bu iyi midir değil midir bu size kalmış. Ben albümü dinlerken hem dinlendim hem de keyif aldım. Kısacası albümü CD çalarınıza takın ister içkiniz yudumlayın, ister iki satır kitap okuyun ne isterseniz...

Müziksiz kalmayın.
Seçil

Yorumlar