Peygamber Vitesi


Stereo Mecmuası'nda bu hafta Müzik Hayvanı coşkusu yaşamaya devam ediyoruz. Klasik bir web sitesi olmadığımız için normal koşullarda bu yaptığımız trafik intiharı olarak nitelendirilirken, bizler için yapılması gereken bir hareket idi. Umarım okuyucularımız Müzik Hayvanı web sitesinin altını üstüne getirip, keyifle buldukları yeni şeyleri dinliyorlardır. En azından ben öyle yapıyorum...

Bu yazımızda Peygamber Vitesi s/t albümünü veya kendi ismini taşıyan albümünü sizlere kısaca anlatmaya çalışacağım. Ancak bundan önce rock müzik ve akrabalarına merakı olan okuyucularımız albümü hemen indirsinler ve yazıya devam etsinler.

Peygamber Vitesi, vokalde Kutay Soyocak, davullar ve zillerde Mustafa Şahin, bas gitarda Koray Kocabaş, gitar ve geri vokallerde ise Barış Can Cüce'den oluşuyor. Albümü edinir edinmez ilk şarkı olan "yuvarlanan taş" ile havaya giriyorsunuz. Elinize bir içki alın ve sisteminizi açıp veya kulaklığınızı takıp gözlerinizi kapatıp kendinizi bir rock barında hayal edin. "Korkuluk" ile dört başı mamur şarkı belki biraz alternatif tarzlara göz kırpan bir tarafı ile Seattle ekolünün düzgün örneklerine göz kırpan, diğer tarafı ile deneysel topluluklara göz kırpan bir albüm. "Nasıl" ile tonlar sertleşiyor. Deneysel tarzlara göz kırpan şarkı, kirli tonlar ile kulak keyfi yaşatıyor. Girişinde bas partisyonları ile başlayan "şüphe" vokalleri ile erken dönem gotik akımlara bir selam çakarken tonlarda yaşadığımız sertleşme devam ediyor. İnsanın kafasını hareketlendiren davul ritmleri üzerinde abartıdan gitar melodiler var.  "gün geceyle uzlaşana dek" ile albüm bitiyor bizlere keşke bitmese diyerek ama yavaş yavaş aralıklarla bitiyor.

Rock sevenler özellikle de Türkçe rock albümlerinden günümüzün dünyasında saçmalayan müzisyenler yüzünden uzak duranların kulak kabartması gereken bir albüm.
Peygamber Vitesi
kapak fotoğrafı: zeynep türkmen
kayıt ve mix: cansın duğan
mastering: metin kahyaoğlu
kapak tasarım: buket erkmen
İstanbul 2013

Peygamber Vitesi çalışmasına buraya tıklayarak ulaşabilir, buraya tıklayarak ise bilgisayarınıza indirerek hemen dinlemeye başlayabilirsiniz.

Yorumlar