Paolo Fresu - Night On The City CD



Bu sefer sizlere büyük İtalyan trompetçi Paolo Fresu'yu ve Nigt On The City adlı albümünü tanıtmaya çalışacağım. Fresu İtalyan trompetçi Enrico Rava'nın kanatları altında seksenlerde kendini geliştirdi ve o zamandan bu yana kendi ve başkalarının projelerinde çalışmaktadır.

Sanatçını grubu ki kendi ismini taşımaktadır beşli bir mekanizma gibi yirmibeş yılı aşkın zamandır çalışmaktadır ki bu sebeple üyeler birbiritle muhteşem bir uyuma sahiptir. Üyeler trompette Fresu, Tino Tracana tenor ve soprano saksafon, Roberto Cipelli piyanao, Attilio Zanchi bas ve Hector Fioravanti davul.

Bu albüm 4 Mayıs 1994'te sadece iki saat içinde kaydedilmiş ve albüm geceleyin şehrin sahip olduğu atmosferden etkilenerek ortya çıkarılmış, besteler grup üyelerinin bireysel ya da kollektif çalışmalarının ürünleri ve bazı eserler ise kimi büyük ustalara ithaf edilmiş; "Pour Un Femme" ( Chet Baker anısına), "Giulietta Degli Spiriti" (Federico Fellini anısına), "to Gil" (Gil Evansanısına) ve "Pezzo X" ( Miles Davis anısına). Bu albümde açıkça Fresu'nun Miles Davis ve Chet Baker'dan da ne kadar etkilendiğini gözlemlemektesiniz.

Caz müziğinin her zaman hissedilen gece üzerine olan nostaljik etkisine ek olarak burada albüme de adını vermekte, albüm çok dinlendirici ve tüm parçalar çok lirik ve orijinal.

Eğer Paolo Fresu ismine önceden duymadıysanız, caz adına çok şey kaybetmişsiniz bence, çünkü o en büyük caz tropetçilerinden biri, size bu albümü edinmenizi muhteşem yeteneği dinlemeniz için şiddetle öneririm.

Yorumlar