Duke Ellington - Anatomy of a Murder LP



Duke Ellington - Anatomy of a Murder
MUSIC ON VINYL 180g

Cinayet var dediler, geldik! Anatomy of a Murder meşhur bir filmdir. Tahmin edebileceğiniz gibi ben filmlere bayağı meraklıyım ve denk geldikçe soundtrack plak ve CD'lerini toplarım. Caz müzik dinlerim genelde ama kafama göre her sevdiğim türe de göz atarım. Tolga, Stereo Mecmuası'nda arada sırada yazar mısın deyince, yazayım dedim kendi sevdiğim plakları CD'leri yazarım, eğlenceli olur dedim. Belki beleş CD ve plak edinirim diye de düşündüm. Millet meğerse kendi cebinden alıp yazıyormuş. Olay elime patladı. Söz vermiş bulunduk yazacağız artık arada sırada...

Anatomy of a Murder garip bir filmdir. Kimin eli kimin cebinde belli değil durumu olan tarz filmlerden. Madem sen benim karıma yan baktın bende keserim seni ulan tarzı bizden bir ana konusu var filmin. Tabii filmin karikatürü bu. Seyretmediyseniz mutlaka izleyin. Film gerçekten muhteşem, peki müzikleri nasıl.

Of ki ne of...

Film müzikleri caz ve Duke Ellington ile Billy Strayhorn imzası taşıyor. Johnny Hodges, Paul Gonsalves, Harry Carney, Russell Procope, William "Cat" Anderson gibi dönemin Ellington orkestrasının tüm ağır topları da işin içerisinde. Hatta Ellington'da filmde gözüküyor. Seyredince amca sen n'apıyorsun burada diyeceğinize eminim.

Plağı MOV basmış. Baskı filan gayet güzel. Pardon SM'de kayıt çok özenli yapılmış, baskı son derece başarılı deniyor. 10 üzerinden 8.75 veriyorum :) Bizim memlekete uğramadı şimdilik ama yakında gelir. Ben yurt dışından aldım. Bu arada daha önce albümün CD'si vardı elimde şarkılar bayağı eksik plakta. CD'de daha zengin içerik var.

Korku filminde caz mı olurmuş filan diye düşünenler varsa dinlesinler. Son bir not, Lee Remick çok hoş kadındır.

A:
1. Main Title And Anatomy Of A Murder (featuring Jimmy Hamilton, Ray Nance)
2. Flirtibird (featuring Johnny Hodges)
3. Way Early Subtone (featuring Russell Procope)
4. Hero To Zero (featuring Harry Carney, Paul Gonsalves)
5. Low Key Lightly (featuring Ray Nance)
6. Happy Anatomy (featuring Clark Terry, Paul Gonsalves)

B:
1. Midnight Indigo
2. Almost Cried (featuring Shorty Baker)
3. Sunswept Sunday (featuring Jimmy Hamilton)
4. Grace Valse
5. Happy Anatomy (featuring The P. I. Five)
6. Haupe (featuring Johnny Hodges)
7. Upper And Outest

MM

Yorumlar