Keane - Strangeland 180 Gr LP



Keane benim çok sevdiğim alternatif rock gruplarından biri grubun özellikle ilk albümü olan 2004 yılına ait Hopes&Fears bana göre harika bir albüm idi ve nitekim daha sonra çıkardıkları Under The Iron Sea ve Perfect Symmetry bana uzak kaldığı için almamış ve hatta grubu izlemeyi bile bırakmıştım ki beni yeni albümleri Strangeland ile tekrar kazandılar.

Grup bu albümde şarkı yazma işine çok daha ciddi eğilmiş bana göre, albüm biribirini tamamlayan güçlü sözleri güzel besteleri olan parçalardan oluşmakta.

Grup albümden üç tekli yayımladı bunlar Silenced by The Night, Disconnected ve Sovereign Light Café, albümü genel olarak ele aldığımızda çoşup dellenmeyen sakin ve etkileyici bir çalışma, şöyle ki dinlemeye başladığınızda sonu nasıl geliyor anlamıyorsunuz bile. Sıkı bir Coldplay hayranı olarak Keane' nin bu albümü beni Coldplay'in son çalışmasından daha fazla etkiledi bunu açıkça belirtmem gerek. Hani Sezar'ı hakkı Sezar'a....

Albümün kaydına gelecek olursak, kayıt stüdyolarındaki mühendisler işlerini çok iyi yapmışlar, tatminkar bir kayıt olmuş. Bende albümün açılır kapak 180 Gr LP si mevcut ama sizler CD olarakta piyasada bulabilirsiniz. Alın pişman olmazsınız.

Side A:

"You Are Young" 3:35 2.
"Silenced by the Night" 3:16
"Disconnected" 3:57
"Watch How You Go" 3:40
"Sovereign Light Café" 3:38
"On the Road" 3:56

Side B:

"The Starting Line" 4:12
"Black Rain" 3:46
"Neon River" 4:52
"Day Will Come" 3:11
"In Your Own Time" 3:43
"Sea Fog" 3:25

Yorumlar