Charlie Parker with Strings: The Master Takes CD



Charlie Parker 40'lı yılların sonunda yaylılarla bir albüm yapma yönünde oldukça istekliydi ve bu isteğinin sonucunda 10' lik bir LP ortaya çıkar. Gerekli kayıtlar 30 Kasım 1949'da başlar ve sonuçta altı parçalık hepside caz standartlarından oluşan albüm efsanevi prodüktör Norman Graz yönetiminde çıkar.

Albümün başarısı 5 Temmuz 1950'da ek kayıtların yapılmasına sebebiyet verir ve bu da yine aynı isimle Charlie Parker With Strings adlandırılan ve sekiz caz standardından oluşan ikinci bir uzun çaların gelmesine sebep olur.

Verve Records bu ondört parçayı 1995'te bir CD'de toplar ve bunlara Parker'ın yaylılarla yaptığı on parçayı daha ilave eder. Bunların beşi 17 Eylül 1950'deki Carnegie Hall konserinden, dördü Ocak 1952'de yapılan ek stüdyo kayıtlarından ve sonuncusuda sınırlı sayıda yayımlanan 78 devirlik Norman Graz's Jazz Scene Carnegie Hall Aralık 1947 konserindendir.

Charlie Parker caz dünyasındaki en önemli mihenk taşlarından birisi ve muhteşem bir saksafon ustasıdır, bu albümünde özellikle gece vakti rahat dinlenebilecek ve sizi dinlendirecek güzel caz standartlarını sevenleriyle buluşturmuş ve her caz severin alması gereken bir albüm...

Orijinal Album track list and musicians:

Charlie Parker with Strings (Studio recordings of Nov. 30, 1949)
Released on 10" as Mercury MG-35010, reissued as MCG-501 and then MCG-101[2]
Charlie Parker - alto saxophone; Mitch Miller - oboe; Bronislaw Gimpel, Max Hollander, Milton Lomask - violins; Frank Brieff - viola; Frank Miller - cello; Myor Rosen - harp; Stan Freeman - piano; Ray Brown - double bass; Buddy Rich - drums; Jimmy Carroll - arranger and conductor

"Just Friends" (John Klenner, Sam M. Lewis) – 3:30
"Everything Happens to Me" (Tom Adair, Matt Dennis) - 3:15
"April in Paris" (Vernon Duke, E.Y. Harburg) – 3:12
"Summertime" (George Gershwin, Ira Gershwin, DuBose Heyward) – 2:46
"I Didn't Know What Time It Was" (Richard Rodgers, Lorenz Hart) – 3:12
"If I Should Lose You" (Ralph Rainger, Leo Robin) - 2:46

Yorumlar