Wiener Philharmoniker - Gustavo Dudamel Symphony No 3 in a Minor


Gustavo Dudamel'in Viyana Filarmoni ile ilk resmi konserini içeren bu albüm Felix Mendelssohn' un Symphony No. 3 in A minor `The Scottish'' eserinin tamamını içermekte.

Albümün özelliği ve beni en cezbeden tarafı ise sadece plak olarak basılması ve Dudamel DGG' nin basacağı bu plağın ses kalitesi için çok heyecanlanmıştı ve hele ki klasik müzik ise konu bu çok önemlidir.

Plağın ilk yüzünde eserin ilk iki kısmı icra edilmekte ve ikinci yüzde ise final kısmı yer almakta.Kayıt ise canlı konser kaydı ve maestronun Viyana Filarmoni ile ilk resmi konseri hem de Scottish Symphony'i ilk yorumlayışı.

Mendelssohn'un İskoçya'ya yaptığı seyahatin hatıraları ve duygularının bir kombinasyonu olan eserin bence albümde yer alan yorumu çok etkileyici. Bu albümü LP olarak tüm müzik marketlerde bulabilirsiniz.

Bülent Şaman
Yazının Linki için tıklayınız 

Yorumlar

  1. Hakan Burkut13 Mart 2013 22:57

    Az önce aldım, baskı kalitesi fiyat performans açısından gayet tatminkar. Esere zaten negatif birşey söylemek mümkün degil. 2. yüzünü çok beğendim.

    YanıtlaSil
  2. Hakan bey

    Çok haklısınız ve bu arada ufak ufak DGG' nin plak basması ise çok muhteşem bence biliyorsubuz sanırım DGG'den Chopin Recital, Vivaldi Recompossed By Max Ricter plaka olarak çıkan çalışmalar.

    Sayısının artması tabii ki özlemimiz

    Bülent Şaman

    YanıtlaSil

Yorum Gönder