Ike Quebec - Bossa Nova Soul Samba CD


Quebec'in albüm içindeki performansı mükemmel, çok duygusal, dinlendirici, ilginçtir ki kayıtlar sırasında kanser ile mücadele eden ve acılar çeken sanatçının bu durumu performansına hiç aksetmiyor.Bu mükemmel albümü dinlerken bunu asla anlayamıyorsunuz.

Quebec, Bossa Nova'ya kendi farklı blues yorumuyla ayrı bir tat ekliyor. Ardındaki ekip ise çok sıkı; Kenny Burrel büyük tenor salsafon ustasını muhteşem şekilde gitrıyla destekliyor. Bana göre Burrell burada en iyi işlerinden birini çıkarmış ve onun benim için en favori performanslarından biri bu albümde yaptığı çalışma.. Quebec'e harika destek verirken ritim gurubu da muhteşem bir iş çıkarıyor- Wendell Marshall (bas), Willie Bobo (davul), ave Garvin Masseaux (chekere)

Quebec albümde yer alan sözlerinde de şöyle der; " Kenny ritim ile daha özgür olabiliyor. Bossa Nova'nın akıcı duygusunu yaratmaya çok yardımcı oluyor ve bana çok dengeli ve kurnazca destekliyor"

Sonuçta Quebec onu ritim grubundan biraz ayırsa da onlarda albümde sanatçıya çok dengeli bir şekilde katkıda bulunmaktalar.

Sonuçta bu albüm her cazseverin kolleksiyonunda olması gereken bir çalışma...



Tracklist/Parçalar:
  1 Loie 3:08 
  2 Lloro Tu Despedida 2:59 
  3 Goin' Home 5:40 
  4 Me 'n You 5:57 
  5 Liebestraum 3:40 
  6 Shu Shu 3:30 
  7 Blue Samba 5:15 
  8 Favela 4:00 
  9 Linda Fior 3:27 
10 Loie (Alternate Take) 3:31 
11 Shu Shu (Alternate Take) 3:18 
12 Favela (Alternate Take) 3:21

Bülent Şaman
Yazının Linki için tıklayınız

Yorumlar

  1. Bu albumu geçtiğimiz cumartesi bir arkadaşım getirdi. Akşam dinledik çok çok güzeldi.
    Hoş, sohbet ortamıydı, çok detaylı dinleyemedik ama fonda bile inanılmaz keyif verdi.
    Hikayesini bilmiyordum. Son albumu olacağını biliyordu belki ama yine de "yeneceğim seni, beni engelleyemezsin" mücadelesi takdire şayan. Hatta dediğiniz gibi o duygusal ve dinlendirici his de belki sanatçının içindeki isyan, haykırış ve hüznün yansımasıdır. Okuduğuma göre 4 ay sonra da vefaat etmiş.
    Toprağı bol olsun.

    sevgiler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder