Charlie Haden - Nocturne CD


"Nocturne" tamamen geleneksel Küba ve Meksika müziklerinden ilham alan harika bir albüm ve harika bir müzikalite ile ortaya çıkarılmış bir çalışma. Albüm ağır tempoda ve liriksel bir caz yapıyı muhteşem ve sıcak latin ezgilerini tadarak yakalıyor. Albümde dikkat çekici iki esas müzisyen tabii ki Kübalı piyanist Gonzalo Rubalcabo ve basta yer alan Charlie Haden. Ek olarak diğer müzisyenlerde pek çok parçada yer almakta Joe Lovano, Pat Metheny, David Sanchez ave kemancı Federico Britos Ruiz. Güçlü besteler ve harika müzisyenlerin birleşiminde ise sonuç çok dikkat çekici olmuş.

Bu başarıda büyük pay ise Haden'in müzikal birikimi ve farklı tekniklere odaklanması.Albümde her bir enstruman sempatik ve muhteşem bir düzenleme ile mükemmelen yerleşmiş. Bu arada Ruiz'in liriksel kemanı ise ayrı bir övgüyü hakkediyor.

Sonuç olarak, güçlü dopdolu bir tarz , mükemmel ayarlanan dinlendirici bir ambiyans bu çalışmada bulunmakta. Bu albümde müzisyenler beraberce az bulunur bir uyum ile çalarak nadide bir sonuca ulaşmışlar.

2002 yılında Best Latin Jazz Album dalında Grammy kazanan bu albümü her caz severe edinmesini tavsiye ederim.

Musicians/Müzisyenler:
Charlie Haden - Bass
Gonzalo Rubalcaba - Piano
Ignacio Berroa - Drums
Joe Lovano - Tenor Sax (tracks 1,4,7 & 11)
David Sanchez - Tenor Sax (tracks 6 & 10)
Pat Metheny - Guitar (track 2)
Federico Britos Ruiz - Violin (tracks 1,5 &8)


Bülent Şaman
Yazının Linki için tıklayınız

Yorumlar