Beverley Beirne & Her Quartet: Seasons Of Love


Bizim Beverley Beirne ile tanışmamız oldukça ilginç bir hikayedir ve o beni müzik bloğum sayesinde öncelikle buldu. Daha sonra ise birbirimizi twitter ve facebook' ta takip etmeye başladık.


Başlangıçta, kendisinin çok iyi bir caz vokal olduğunu biliyordum. Fakat, ilk albümünü çıkardığını duyar duymaz, kendisinden bunu imzalı istedim ve bu albümü dinlemem sonrası bu kısa yorumu kaleme aldım.

Aslında onun sesi ve yorumunu nasıl açıklarım bilemiyorum. Sanırım kısaca diyebileceğim; Bir ses sanki bir kadife gibi, derin ve etkileyici ve parçaları yorumlaması ise harikulade. Ses rengi mükemmel, düzgün ifade tarzı sizi alıp götürmekte ve en önemlisi ise kendine has bir tarzı var. Bazen ağır ve yumuşak tıpkı 'The End of a Love Affair'' deki gibi ya da inanılmaz ritmik 'You and the Night and the Music'deki gibi.

Ayrıca bir kaç sözde albümün düzenlemeleri ve müzisyenleri hakkında etmek isterim. Kısaca hem düzenlemeler ve hem de müzisyenler süper...

Aşağıda ise Beverley Beirne kendi ağzından albümü nasıl hazırladığını anlatıyor:
'Bu albümde hangi parçlaraı okuyacağımı düşünmek için çok zaman harcadım. Kısa bir aşk hikayesi anlatmak istedim besteler ve sözlerin arasında ve bu fikir ile bir aşk yolculuğu oluştu biraz mevsimleri andıran, aşkın ilk baharı, aşkın yazı gibi2

İlk albüm olarak, Seasons of Love inanılmaz, saf caz ve ihtiras ile dolu. Sanırım bu ilk albüm daha sonra gelecek muhteşem albümlerin bir işaretçisi.

Bu albüm ne yazık ki ülkemizde yok, albümü direk sanatçının sitesinde edinebilirsiniz Link:

http://www.beverleybeirne.com/

Bu arada sitesine bir göz atın gayet başarılı, aynı zamanda albümün ses kliplerini de dinleyebilirsiniz.

Bülent Şaman
Yazının Linki için tıklayınız

Yorumlar