Alfred Brendel - Beethoven: Complete Piano Sonatas & Concertos CD Box



Kaçınılmaz bir gerçektir ki Alfred Brendel geçen yüzyılın ikinci yarısının en önemli piyanistlerinden biridir ve Beethoven ise onun için çok özeldir.. Brendel Beethoven'in tüm piyano sonatlarını (32 sonat) kariyeri boyunca üç kez kaydetmiştir( 2008 yılında artık konser vermemektedir, emekli olmuştur) ve kendisinin piyano üstündeki yeteneği ve aynı zamanda Beethoven çalışmaları üzerindeki yeteneği daima ona büyük takdir kazandırmıştır ki bu nedenle sanatçı pek çok ödül ve takdiri uluslararası alanda edinmiştir.

Brendel'in piyano üzerinde inanılmaz bir hakimiyeti vardır, stilini tanımlamak ise oldukça zordur, bana göre sanatçı performans olarak klasikçidir yani eserin gerçek haline bağlı kalır ama ufak bazı dokunuşlar yapar ve sizin tüm hayatı boyunca pratik yapan birini dinlediğinizi unutturur.

Bu özel set ise sanatçının kronolojik açıdan orta dönemlerine denk gelen çalışmasıdır( 70'lerde analog ekipmanlarla kaydedilmiştir). Bu nedenle bu set Beethoven'in klasik çalışmaları üzerine hem eski hem de bir o kadar taze bir Brendel performansını içermektedir. Demek istediğim ya da sözün özü şu ki sanatçı burada ipeksi bir dokunuşla icra etmekte ve yıllar içindeki en iyi performanslardan birini sunmaktadır.

DECCA ve Philips in 2010'da birleşmesi ile bu set bu kez Decca'dan oldukça uygun bir fiyata tekrar yayımlanmış ve bu seti geçmişe göre çok uygun fiyatla alma şansınız var. Bu Brendel'in Beethoven piyano sonatları üstündeki harika tecrübesini dinlemek için iyi bir fırsat. Bence kayıt, performans ve fiyat açısından bu 12 CD'lik set beş yıldızı hak etmekte.

Alıntı Linki: Bülent Şaman Müzik Tavsiyeleri (Yeni Sayfada açılır)

Yorumlar

  1. Kempf mi, Brendel mi, soru işareti çengeline takılan düşüncelerim, çoğu kez Brendel'e yöneldi, şimdiye dek.. Herkesin kendine göre bir "Beethoven gibi" duygulanımı vardır mutlaka, benimkini Brendel, hemen hemen her seferinde, tam anlamı ile doldurdu.

    Mükemmel bir Beethoven Sonatlar deneyimi ve birikimi. Ben de çok öneriyorum.. Bulursanız plak baskılarını, tabii...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder