Sezen Aksu Öptüm 2011 CD




Sezen Aksu ile ilgili ne yazabilirim ki... Hepimizin aşklarına, acılarına, özlemlerine, sevinçlerine ortak olmuş ya da biz onunkilere... Kısacası kalbimizin başımıza açtığı işlerden dolayı yolumuz Sezen Aksu ile mutlaka kesişmiştir.

Kendisiyle ilgili hemen hemen bilmediğimiz birşey yok gibi. Zaten 30 yıldır beraberiz. Öğrenmediysek ayıp... Albümleri 30 yılda 20 milyondan fazla satmış, 400'ü aşkın eserin sahibi olmuş. 20 ülkede 1500'den fazla konser vermiş minik dev bir kadın.

Yeni albümünü, hayatımın kıymetini daha iyi anladığım, neşeli ve tadı yerinde bir dönemine ait şarkılar diye anlatıyor. Albüm kapağıda oldukça eğlenceli ve renkli tasarlanmış.

1. Unuttun mu beni?
2. Arkadaş" şarkısını duyunca...
3. Ballı
4. Vay
5. Ayar
6. Sayım
7. Acıtmışım Canını Sevdikçe
8. Kaçırıcam Seni...
9. Aşka şükrederim
10. Ah Felek, Yordun Beni

Albüm mayıs ayının sonunda dinleyicisiyle buluştu. Albümün prodüktörlüğünü Sezen Aksu ve Mithat Can Özer, süpervizörlüğünü Aykut Gürel üstlendi.

İlk olarak Unuttun Beni isimli şarkıyla dinleyicinin kulağına ve kalbine yerleşmeye başladı. Daha sonra Vay isimli şarkısınında klibi geldi. Klipte Sezen Aksu'nun evinin bir maketi ve 8 farklı döneme ait Sezen kuklası kullanılmış. Klipte Sezen Aksu görüntüleri mümkün olduğunca az kullanılmış. Ben artık neşeli şarkılarına ilginç klipler bekliyorum.

Bildiğimiz Sezen şarkılarının yanında albümde biraz nostalji, biraz neşe, biraz umut var. Bakarsın umduğundan iyi geçer yaz... cümlesi de bize bunu anlatmıyor mu ?

Bana sorarsanız ben en çok Aşka Şükredelim ve Ah Felek Yordun Beni isimli şarkılarını beğendim. Ama yine de 2011 yılının en iyi albümlerinden biri diyemem. Sezen Aksu'nun en iyilerinden biri hiç değil. Yine de şarkılarını beklemeye devam ediyorum.

Herkese müzik dolu günler...

Seçil

Yorumlar