Zara - Özlenenler CD



Zara - Özlenenler
Ulus Müzik 8695657001894 2CD

Zara'nın bu CD'si piyasaya çıkalı oldukça zaman oldu ama uygun fiyatlardan tekrar müzik marketlerde boy gösterdiğinden okuyu-cuların dikkatini çekmek istediğimden yorumunu yazmaya karar verdim. Plak şirketleri günümüzün ekonomik koşullarından dolayı geçmişte yayın-ladıkları albümleri uygun fiyatlarla tekrar marketlerde satışa sunuyorlar. Son zamanlarda Türk Sanat Müziği severler için oldukça güzel fırsatlar yakalanabiliyor. Geçmişin büyük üstadlarının toplama veya CD seti olarak hazırlanmış uygun fiyatlı albümleri meraklıların beğenisine sunulmuş durumda. Bende elimden geldiği kadarı ile bu albümlerden dikkatimi çekenleri sizlere anlatmaya çalışıyorum. Odyofil'lerin dünyasında Türk Sanat Müziğinin yeri var mıdır yok mudur bilmiyorum ama bu topraklarda yaşayıp türküsünden Türk Sanat Müziğine kadar bize özgü müzikal formlara sırt dönmek onları küçümsemek bana hiç doğru gelmiyor.

Evet, kayıtlar, detay seviyesi, sahne gibi kavramlar bu albümlerin hamurunda pek yok. Ama müzik sisteminize girdiğinde güzel günlerinizi, eskiyi hatta belki kaybettiğiniz büyüklerinizi ve dostlarınız hatırlayacağınıza eminim. Müziğin güzelliği de bu değil midir?

Neyse, albümden bahsedeyim biraz. Aslında buna bir set demek daha doğru olur. 2 CD ve gayet güzel bir kitapçıktan oluşan Set, 2 farklı bölüm olarak ele alınmış. Birinci CD, Türk Müziğinin daha klasik örneklerini içeriyor. Bunlardan Sebep Sensin Gönülde İhtilale, Ömrün Seni Sevmekle Nihayet Bulacaktır gibi eserler harika bir saz ekibi ve yorumcu performansı ile seslendirilmiş. Bu eserlerin yorumunun oldukça zor olduğunu da ekleyeyim. İkinci CD ise daha Türk Sanat Müziğinin daha aşina olduğumuz eserleri ile dolu. Bunlardan Türk filmlerini sevenlerin hemen tanıyacakları Boş Kalan Çerçeve, Nisan Yağmuru ve Senede Bir Gün gibi eserler ilk dikkat çekenler. Bu eserlerde çok başarılı şekilde icra edilmiş. Albüm tüm müzisyenler ve Zara tarafından hep birlikte toplu şekilde kaydedilmiş. Bu denli zor bir müzik için çok cesur bir yaklaşım. Bu cesurluğun meyvesi müthiş keyifli icra ile ödüllendirilmiş. Albüm gerçekten bitmemesi istenen türden. Bu fiyata ayıp artık, gidip edininiz.

Müzik 9/10
Kayıt 8/10
Seçil

Yorumlar