Volkan Hürsever – Hediye CD



Volkan Hürsever – Hediye
AK Müzik AK 9172 CD


Volkan Hürsever'i Kerem Görsev ile yaptığı çalışmalardan tanıyoruz ancak bu kez kendi albümü ile karşımızda. Albümde piyanoları Burçin Büke çalmış. İkili yanılmıyorsam Büke'nin Secret Garden albümde de beraber çalmıştı. Albümde davulları ise Volkan Öktem çalmış. Volkan Öktem Sıfır KM'de progresif rock çalarken bizi mest etmişti bu albümde ise aynı durumla karşı karşıyayız. Burçin Büke benim çok sevdiğim ve takip etmeye çalıştığım bir isim. Özellikle geçtiğimiz senelerde caz klasiklerini yorumladığı bir konser dizisinde canlı izleme fırsatı bulmuş ve performansından son derece etkilenmiştim.

Albüm Foça Tangosu isimli parça ile başlıyor. Büke bestesi olan şarkı insanın içini ısıtıyor. Büke her saniyeyi oya gibi işlemiş. Albümde hemen her şarkıda bu durum ortaya çıkıyor özellikle de kendi bestelerinde. Albüme ismini veren şarkı Hediye bir Volkan Hürsever bestesi. Çok temiz tonlarda kaydedilmiş şarkı, insana heyecan veren bir yapıya sahip. Büke gerektiği yerde gerektiği nota ile şarkıya yön verirken arka ısımda Volkan Hürsever hatları dolduruyor. Ben bu şarkının Bill Evans'a bir saygı duruşu olduğunu hissettim. Şarkının albüme ismini vermesi gayet yerinde olmuş. Volkan Öktem'in bu şarkıda zillerle yaptıklarına kulak kabartmanızı tavsiye ederim. Gözyaşı ve hemen ardından gelen başarılı Autumn Leaves yorumu yine albümün genel konseptine uygun olarak çok cümleye yer verilmemiş, melodiye uygun, yeterli miktarda notanın kullanıldığı zaman zaman heyecan veren davul bölümlerine yer verilmiş parçalar. Yine bir Volkan Hürsever bestesi olan Bora hızlı ritme sahip, piyanonun az nota çaldığı ancak arka planda ve zaman zaman öne çıkan basın kontrast oluşturduğu bir çalışma. Volkan Öktem bestesi Mazi ve Burçin Büke bestesi Doğa yine albümün genel konseptinde şarkılar. Özellikle Doğa ilgi çekici bir yapıya sahip. Hızlanan ve yavaşlayan heyecanlı bir yapıya sahip şarkı bana yağmur ve sonrasında ortaya çıkan canlılığı hatırlattı doğrusu. No 51 ise üçlünün ortak bestesi. Kısa bir davul partisyonu arkasından heyecanlı bir ritmle başlayan şarkı, bol sürprizli, bol sololu yapısıyla dikkat çekiyor.

Albümün kaydı ülkemiz için rahatlıkla başarılı olarak addedilebilir. Özellikle davul ve basın kaydında güzel yol alınmış bence. Piyano için ise daha alınacak yol olduğunu düşünüyorum. Albüm ise bence son derece başarılı.

Hakan
Müzik: 9/10
Kayıt: 6,57/10

Yorumlar