Venedik'te Vivaldi Ziyareti Bölüm IV


Üçüncü Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayın

Çoklu mikrofonların başka bir problemi de, çok fazlı etkilerin yanı sıra diğer enstrümanlarında o mikrofonlara yakalanması oluyor. Ne yazık ki hayatın bir gerçeği olarak bu tip saf ve doğal kayıtların yapılabildiği çok az yer kaldı, etraftan trafik ve benzeri seslerin olmadığı, seyircinin etkisinin olmadığı vesaire. Bu sebeple kayıt stüdyoları kullanılıyor. Her neyse, seyirciler geldi ve sanırım 3 metrelik bir çubuğun ucunda yarım bir koyun görmek onları o kadar etkiledi ki oldukça sessizdiler! Orkestra muhteşem çaldı, özellikle de çoklu çalışlara ve denemelere fırsat olmadığını ve dolayısıyla çoklu editleme olmadığını düşünürseniz. Bir orkestra kaydında, en basitinde bile, kaç edit olduğunu bilseniz, çok şaşırırdınız. Aldığım en iyi komplimanlardan biri, konserin sonunda, orkestra üyelerinden birkaçının kaydı geri dinledikten sonra kaydın ve müziğin ne kadar iyi olduğuna hayret etmeleri oldu, onlara kilise akustiklerinin ne kadar kötü olduğu ile ilgili yorumlar yapılmış.


Menajerleri kaydın bir kopyasını İtalyan radyosunda yayın için benden rica etti! Aynı zamanda kaydın 3 kısa kesitini burada sizinle MP3 olarak paylaşmanında güzel olacağını düşündüm. Biliyorum MP3 kalitesi korkunç ancak dinlemeye değecektir çünkü o akşamın eğlence ve keyfinden ufak bir tat alacağınızı düşünüyorum.

Londra'ya döndüğümde Nagranın AES/EBU çıkışını Soulution CD çalarımın girişine bağladım. Bu şekilde direkt olarak 24 bit 192 Khz olarak dinleyebiliyorum. Sonuç?

Venedik'teki o gece ölüp cennete vardığımı düşünmüştüm. Kaydı sistemimde dinlerken ise, gözüme yaş geldi! Orijinal konser kadar iyimi? Hayır, ama daha yakın olmaya kesinlikle ciddi bir adım daha yakın. Yakında geri dönüp orkestrayı tekrar kaydetmek istiyorum, ancak bu sefer Blumlein tekniğini kusursuz stereo için kullanmayı planlıyorum. Dönmek için sabırsızlanıyorum bile, gördüğünüz gibi yolculuk hiç bitmiyor!


Bu kaydı mümkün kılan bazı insanlara teşekkür etmek istiyorum, onların yardımları olmadan kaydı yapmam mümkün olmazdı. Bunların bazıları: Schoeps Michrophones UK'den Neil Mc Cormack, Prometheus Audio’dan George Thomsen, IT desteği için Barrie Hawes, fotoğraflar için Francesca Lever, tercüman ve prodüktörümüz François Valentine, Orkestra menajeri Paolo Cognolato ve orkestranın kendisi Interpretti Veneziani.

Müzik klipleri:

Klip 1   Klip 2   Klip 3

Mike Valentine
Çeviri Adriano Pennetti

Enteresan siteler:
http://www.interpretiveneziani.com
http://www.schoeps.de/en/home
http://www.gearslutz.com
http://www.valentinefilms.com

İlk Sayfaya Ulaşmak İçin Tıklayın

Yorumlar