Nazan Öncel – Hatırına Sustum CD



Nazan Öncel – Hatırına Sustum
Avrupa Müzik 869 742 061 1040 CD


Sanırım 1992’ydi. Şarkıcının Bir Hadise Var albümü yayınlanmıştı. Platonik aşklar yaşadığımız, erkeklerin bizi ne kadar çok üzebileceğini anladığımız bu dönemlerde Gitme Kal Bu Şehirde adlı şarkıyla acılara gark olmuştuk. Şimdi bile dinle-diğim zaman keyif aldığım şarkılardan biridir.

Popülerliğini bu albümde arttırmış olsa da ilk albümü bu değil 1978 ve 1980 yıllarında çıkardığı LP’leride mevcut. Ardından da 1994’de sev-gililerimize börekler açtırmış, geceler kara trenle ’’Günlerdir kapımı kimseler çalmıyor, göğsümden içeri yokluğun sızıyor, bir demlik çayım var tütünüm de geçiyor’’la yalnız gecelerimizde daha da depresifleşmemizi sağlamıştır.

Albümleri genel aşk kokan, hüzünlü ve romantik şarkılardan oluşsa da “Sokak Kızı” ve “Demir Leblebi” albümleriyle sosyal sorumluluklara yönelip tarzını biraz sertleştirdi. Fakat tekrar aşk kokan şarkılarına geri döndü. Albümlerinde kimi zaman sevgiliye yalvarışları kimi zaman aldırmazlığıyla güle güle demesi yada ne kadar acı çekse de aşkı kabullenmesini sesindeki iniş çıkışlarıyla bize en iyi yansıtan vokallerden biri olmuştur. Yaşadıklarını ya da hayal ettiklerini bize yansıtmayı başarmıştır.

Yeni Hatırına Sustum albümü 11 şarkıdan oluşmakta söz ve besteler tamamen Nazan Öncel’e ait. Albümde genelde piyano, klasik gitar, bas gitar ve davul gibi batı enstrümanları kullanılmış olsa da kulağımızın çok alışık olduğu kemençe, ud gibi enstrümanlarda kullanılmış.

Bu albümünde de hüzünler var ama benim en çok beğendiğim şarkılar; Bu da Hayat Mı, Polyanna, Seni Bugün Görmem Lazım(silah zoruyla mı sevdin, kalbine zorla mı girdim, mümkün olabilseydi, anlatabilirdim...)

Bir önceki albümünden çok farklı olmasa da bu albümü de sevdim. Nazan Öncel'i İzmir’li acaba ondan mıdır bilmem ama hüznünü, aşka kafa tutmasını ve teslimiyetini severim, dediği gibi “bırak seveyim rahat edeyim”

Seçil
Müzik: 8/10
Kayıt: 7/10

not: Bu albüm plak olarak basıldı. Plakseverlere duyurulur!

Yorumlar