Jordi Savall & Le Concert Des Nations - Le Concert Spirituel SACD



Jordi Savall & Le Concert Des Nations - Le Concert Spirituel
Alia Vox SACD


The Concert Spirituel tarihte yapılan ilk halk konseri serisidir. Konserler Paris’te 1725’te başlar ve 1790’da son bulur. Konserler serisi dini bayramlarda bir nevi eğlenme aracı olarak ortaya çıkmıştır. Programlar hem dini sözlü eserler ve hem de enstrümantal eserler içermekteydi. Jordi Savall bu albümde bu muhteşem akşamları tekrar hayata döndürmüş. Eser için barok çağdan üç büyük bestekarların eserlerini seçmiş: Corelli, Telemann ve Rameau. Bu albüm ile 15. Louis zamanındaki müzik hayatını anlamakta daha kolay olmakta.

Albüm Fransız Alia Vox’tan yayımlanmış, firmanın tüm eserlerinde olduğu gibi harika bir kayıt ve ürün kalitesi yadsınamaz. Albüm SACD formatta yayımlanmış ve cidden benim gibi siz de iyi bir SACD player sahibiyseniz albümü dinlemek müthiş bir zevk olacak. Albüm çok detaylı bir kitapçık ile gelmekte ki burada hem besteciler ve hem de dönem çok güzel anlatılmış.

Savall’dan bir solist olarak Telemann eserlerini dinlemek cidden çok farklı bir his. Yorumu çok derin ve tatminkar ve açık olarak bu yorumlarıyla orkestrasına da ilham kaynağı olmakta.. Tüm albüm çok iyi yorumlanmış.

B.S.

Yorumlar