Hamtaï! A Tribute To The Musıc of Christian Vander



Hamtaï! A Tribute To The Musıc of Chrıstıan Vander
Welcome Records
WR 0701 2CD


İlk önce şunu belirtmem gerekli, bu albüm örneğin Mekanïk Destruktïw Komman-döh ve arkasından Attahk albümlerini dinleyebilen bünyeler içindir. Evet tahmin ettiğiniz gibi kült Fransız progressive rock hatta pprogressive'in “ağababası” olan Magma grubundan bahsediyorum. Hamtai! albü-mü Magma'nın açtığı Zeuhl yolunda ilerleyen grupların Magma'nın efsanevi davulcusu ve kurucusu Christian Vander'a bir tribute olarak kaydedilmiş.

Tribute'e katılan grupların bir çoğu pek tanınan gruplar değil. Hatta bazıları özel olarak bu tribute için oluşturulmuş. Tabii aralarında Troll gibi bilindik topluluklarda yok değil. Listedeki grupların bir kısmı Fransız olsa da, çok sayıda farklı ülkelerden gruplarda bu projeye katılmışlar. Tam liste şu şekilde; Ad Vitam, Klaus Blasquiz, Cernunos (J.L. Chevalier), Confusion, Ex-Girl, Patrick Forgas, Patrick Gauthier, Kafka, Koenjih-yakkei, Kobaïa/ Ëmgalaï Kolektiw, Kramus, Le Gre Des Vents, Didier Lockwood, Madame, Mats / Morgan Band, Nebelnest, Post Image, Sidji Moon, Steve Shehan, Thollot, Jannick Top, John Trap, Troll, Vital Duo, Benoit Widemann ve Zaar.

Şarkıların tamamı Christian Vader temaları ve bes-telerinden oluşuyor. Bazı şarkılar yeni müzisyenlerin ellerinde bir miktar farklılaşmışlar ama kesinlikle kötü değiller sadece farklılar. Magma dinleyicisi için bu farklılıklar zaten süper keyif verecektir. Toplulukla tanış-mamış progressive rock dinleyicileri üzerinde Magma şok etkisi yaratabileceğinden bu albümü sadece toplulukla haşır neşir olan dinleyicilere önermek lazımdır diye düşünüyorum. Albümü merak eden dinleyiciler Amazon gibi sitelerden öncelikle Magma'yı dinlesinler. Tekrar yazayım, Christian Vader besteleri herkesin seveceği türden değil. Neyse albümde dik-katimi çeken topluluklar ve yorumlar şu şekilde; Koenjihyakkei topluluğunun Magma Medley'i, Steve Shenan'ın Mëkanïk Destruktïw Kommandöh, Wurdah Itah, Cernunos topluluğunun Rét-rovision, yine bir diğer Mëkanïk Destruktïv Komman-döh yorumu yapan Kafka ve Troll topluluğunun Day after Day yorumları ölümcül. Albümü bulmak gerçekten mesele. Ben meraklıları fazla uğraştırmamak için satın alabileceğiniz adresi vereyim. Satın almak için tıklayınız.



Müzik: 10/10
Kayıt: 7/10
Hakan

Yorumlar