Fatih Erkoç & Kerem Görsev Trio – The Lady From İstanbul CD



Fatih Erkoç & Kerem Görsev Trio – The Lady From İstanbul
Rec By Saatçi & İmaj CD

Gençlik yıllarında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrasında uzun yıllar çalışmış Erkoç, Norveç’e gitmeden önceki yıllarında İstanbul Gelişim Orkestrasında enstrüman çalmakla kalmamış bir de albüm çıkarmış. 11  yıllık Gurbet ayrılığında sonra 1986 yılında Altın Güvercin şarkı yarışmasını kazanıp (Yol verin a dostlar) birden bire Türk Pop tarihine girmiş çok yetenekli, alçak gönüllü ve efendi bir kişiliğe sahip sanatçı.

Türkiye'deki ilk yıllarında TRT hafif müzik ve caz orkestrasında birçok enstrüman çalmış Avrupa ve Amerika'da birçok ülkede caz festivallerinde çalmıştır. Çalamadığı enstrüman-ları sıralamak daha kolay olur. Bu tatlı dilli ve sesli renkli kişilik Kerem Görsev Trio ile harika bir double CD çıkardılar. Albüm toplam 26 parçadan oluşan 2'li CD ve ayrıca DVD formatında yayınlanmış durumda. İlk CD'deki şarkılar nispeten biraz daha klasik ama ikinci albüm şarkı seçimleri ve geçişleri o kadar güzel olmuş ki tam anlamıyla jazz dünyasından bir best off buket oluşturmuş Trio besteleri o kadar rahat ve akıcı bir bir şekilde çalıyorlar ki sanki İstanbul jazz center'de canlı kayıtta değillerde kendi aralarında eğleniyorlar. Mükemmel bir uyum söz konusu. Kerem Görsev'i zaten anlatmak için ayrı başlık açmak lazım. (Üstat adeta piyano çalmıyor da tuşlara çala kalem yazı yazıyor gibi basıyor) kendisine davulda Cengiz Baysal (ki bu kişilikte baterinin hakkını fazlasıyla vermiş durumda), kontrbasta ise (süper bir performansa sahip) Kağan Yıldız ile mükemmel bir trionun ortasında Fatih Erkoç o tatlı ılık sesiyle endam etmekte.

Caz sevmeyenlerin bile sıkılmadan dinleyebilecekleri yaklaşık 120 dakikalık dolu dolu bir konser paranızın karşılığını fazlasıyla vermekte dinleti esnasında içinizden birkaç kez “Helal Olsun Size” benzeri duygular geçirtmektedir. Albüm kaydı biraz kapalı gibi olmakla beraber kesinlikle kabul edilebilir sınırların üstünde yapılmış.

Bu projeyi başlatıp hayata geçiren ve son dönemde bir çok Türkçe albümün çıkmasına katkıda bulunan Ercan Saatçiyi de tebrik etmek lazım.

Müzik: 9/10
Kayıt: 9/10
M.Tunca

Yorumlar