Johnny Cash - American VI: Ain’t No Grave


Okuyucularımızdan geri dönüşlere bakılırsa Johnny Cash'in en sevilen albümlerinden bir tanesi American VI: Ain't No Grave. Bu albüm ile alakalı devamlı yazıp çiziyoruz ve hemen her sene yeni bir baskı ile karşılaşıyoruz. Her sene fiyatlart artıp 180-200gr diyerek plak formatları uçarken yine albüm ortalıkta dolaşmaya başladı. Önce albümle alakalı bilgiler arkasından meraklılar için öneri;

American VI: Ain’t No Grave, Johnny Cash’in 2010 albümü. Cash’in 78′inci doğum gününden bir kaç gün önce yayınlanan albümün asıl kayıtları 2006 yılında American V: A Hundred Highways albümünün çalışmaları sırasında yapılmıştı. Albümde kalabalık bir ekibin imzası dikkat çekiyor; Mike Campbell, Smokey Hormel, Matt Sweeney ve Jonny Polosky gitar. Benmont Tench, piyano, harpsichord, organ. Scott Avett, banjo. Seth Avett, perküsyon. Ayrıca geniş bir konuk müzisyen listesi var; “Cowboy” Jack Clement, Randy Scruggs, Pat McLaughlin, Laura Cash, Mark Howard, Marty Stuart, Dave Rose, Dennis Crouch, “Uncle” Josh Graves, Mac Wiseman, Larry Gatlin, Pete Wade, Mike Leach, Reggie Young, Mickey Raphael, Larry Perkins ve June Carter Cash. Albüm plak formatında yayınlandı ve fiyatı uygun sayılır. Cash sevenler mutlaka göz atsınlar!

Albüm içeriği şu şekilde;

1. Ain’t No Grave
2. Redemption Day
3. For the Good Times
4. 1 Corinthians 15:55
5. Can’t Help But Wonder Where I’m Bound
6. Satisfied Mind
7. I Don’t Hurt Anymore
8. Cool Water
9. Last Night I Had the Strangest Dream
10. Aloha Oe

Albümün ülkemizde Universal baskısı bulunuyor ki, hem fiyatı makul hemde baskısı güzel. Daha pahalı baskılarla uğraşmaktansa bu baskıyı elde edip kalan paranızı Cash diskografisinden arzu ederseniz American serisinden seçeceğiniz bir albüme veya elinizde yok ise "At San Quentin" gibi farklı bir tada sahip konser albümlerine harcayabilirsiniz. Ancak en sevdiğim kitap Johnny Cash'in otobiyografisidir diyorsanız yapacak bir şey yok :)

Hakancez

Yorumlar

  1. mehmetalbayraks13 Mart 2014 23:13

    I WALK THE LINE kesinlikle izlenmesi geren bir film.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder