Freddie Hubbard - The Artistry Of F. Hubbard LP


FREDDIE HUBBARD THE ARTISTRY OF F. HUBBARD
ANALOGUE PRODUCTIONS/IMPULSE LP

1962 yılında bu albüm kaydedilirken Freddie Hubbard sadece 24 yaşındaydı. O yaşına rağmen Slide Hampton, Max Roach, J.J. Johnson gibi isimlerle çalışmıştı. Miles Davis bir genç yetenek olarak ona işaret ediyordu. Impulse plak şirketi ile geçireceği yılların habercisi olan albümde çok iyi müzisyenler dikkat çekiyor. John Gilmore, tenor saksofon. Curtis Fuller, trombon. Art Davis, bas. Tommy Flanagan, piyano. Louis Hayes, davul.

Freddie Hubbard diskografisinde olması gereken bir albüm üdür konusuna gelirsek, pek zannetmiyorum. Hubbard diskografisinde daha önemli albümler olduğunu düşünüyorum. Albüm başarılı mı? Evet başarılı. Normal fiyat etiketi ile bulunursa alınması farz, özel baskılarından uzak durulması tavsiye :)

1. Caravan
2. Bob's Place
3. Happy Times
4. Summertime
5. The 7th Day

Yorumlar

  1. Tam tersi yonde fikir belirtecegim. 45rpm versiyonu karsiniza cikip da almamak icin maddiyat disinda hic bir sebep olamaz. Eger ki sese ve muzige duskun biri iseniz, ki bu blog'u okuyan insanlarin oyle oldugunu dusunuyorum, impulse dan yapilan 25 plaklik 45 rpm seckisinde alinmayacak tek bir plak dahi yoktur. Aynisini Fantasy jazz serisi 1,2,3,4 ve music matters in blue note 45 rpm reissue lari icinde soyleyebilirim. Bu seriler evde iken, iyi bir analog sinyal yoluda varsa, plak seciminizi genelde bu plaklara yonlendireceginizi tahmin ediyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder