Kiss - Creatures of the Night LP


Kiss - Creatures of the Night
Universal LP

Creatures of the Night, Kiss topluluğunun onuncu stüdyo albümü. Albüm topluluğun Casablanca Records için yaptığı son plak ve ayrıca plak firmasının kurucusu ve topluluğu ilk dönemlerinde destekleyen Neil Bogart anısına yapılmış. Albüm Kiss topluluğunun hard rock köklerine dönme projesinin bir parçası olarak ön plana çıkıyor. Özellikle Destroyer ve Love Gun albümlerinde hem dinleyicilerden olumlu yorumlar alıp hemde ticari başarı kazanmış olan grup bu albümle aynı çizgiyi devam ettirme çabasında. Daha geniş kitlelere yönelik Dynasty and Unmasked albümleri ile ticari olarak başarılı olan topluluk asıl dinleyici kitlesinin bu duruma isyan etmesi üzerine daha rock temelli bir albüm için söz veriyor.

Albümle alakalı bir ilginç not, Vinnie Vincent, eski gitarist Ace Frehley'in yerine geçiyor. Ace Frehley albümdeki tüm şarkılarda çalmamasına rağmen albüm bilgilerinde yer alıyor. İlerleyen yıllarda farklı albüm kapaklarında daha doğrusu baskılarda daha bu ayrıntıya ve dolayısıyla düzeltmeye rastlamak mümkün. Bu arada bu durumun sebebi hem pazarlama hemde Ace Frehley'in devam eden kontratı! Şarkı içeriği şu şekilde;

1. "Creatures of the Night" Paul Stanley, Adam Mitchell Stanley 4:02
2. "Saint and Sinner" Gene Simmons, Mikel Japp Simmons 4:50
3. "Keep Me Comin'" Stanley, Mitchell Stanley 3:55
4. "Rock and Roll Hell" Simmons, Bryan Adams, Jim Vallance Simmons 4:11
5. "Danger" Stanley, Mitchell Stanley 3:54
6. "I Love It Loud" Simmons, Vinnie Vincent Simmons 4:15
7. "I Still Love You" Stanley, Vincent Stanley 6:06
8. "Killer" Simmons, Vincent Simmons 3:19
9. "War Machine" Simmons, Adams, Vallance Simmons 4:14


Creatures of the Night başarılı bir albümü değil mi sorusunun cevabını vermek biraz zor. Yayınlandığı yıl bir çok ülkede altın plak alıyor. Ancak bir çok müzik eleştirmeni hatta Kiss fanları albümün çok başarılı olduğunu söylemedikleri gibi ortalama puan veriyorlar. Ancak bu geri dönüş sayesinde Kiss tekrar konserleri salonlarını doldurabilir hale geliyor. Ülkemize bakıldığında ise albüm hala büyük ilgi görüyor. Bunun en önemli sebebi albüme ismini veren "Creatures of the Night" şarkısı. Senelerdir ikinci el plak pazarında talep gören albüm Universal Müzik Türkiye tarafından ülkemize getirildi ve çok makul bir fiyat etiketi ile raflarda yerini aldı. Plak baskısı son derece başarılı. Albümle alakalı çok ayrıntılı remaster çalışması notları olmasa da,  eski baskılara göre çok daha iyi bir Creatures of the Night baskısı dinleyeceğinizi söyleyelim.. Albümü sevenlere duyurulur.

Yorumlar