B.B. KING - Live At The Regal LP



B.B. KING - Live At The Regal
Universal LP

Bu albümün uzun yıllar sonra yayınlanan ilk plak baskısı bundan seneler önce pek adı sanı duyulmadık bir İngiliz şirketinden gelmişti. O dönemlerde sitemize şöyle bir not düşmüşüz!
B.B.King 1964 yılının soğuk bir Kasım gününde yüzlerce seyirci karşısında verdiği efsanevi bir konser. Peki neden efsanevi? B.B.King ve müzisyenler konser sırasında amiyane tabiri ile öylesine bir gaza geliyorlar ki, ortaya çıkan performans müthiş. Bu albüm King’in yeni nesil hayranlarından ziyade tam eski tarz blues sevenlere hitap ediyor. “Please Love Me”, “My Own Fault” ve “How Blue Can You Get” gibi çok bilinmeyen ancak meraklıların yakından tanıdığı şarkılar plağın dikkat çekenleri. Albüm Ace Records tarafından basılmış. İngiliz firması genelde eski albümlerin yeniden basımlarını yapıyor. Plak işine yeni yeni giriyorlar. Kayıt konusunda soru işareti, fiyat ise çok ucuz değil. Alan olursa bizi de bilgilendirsin lütfen :)

Yakın zamanda ülkemize albümün Universal baskısı geldi. Yukarıda yazdığımız notun aksine hem fiyat uygun hemde kayıt gayet başarılı. Live at the Regal daha önce de belirttiğimiz üzere 1965 yılında yayınlandı. Ancak kayıt 21 Kasım 1964 tarihinde Amerika'da Chicago'da Regal Theater'da yapılmış. Rolling Stone Magazine'nin tüm zamanların en iyi 500 albümü listesine giren albüm aynı zamanda Amerika Kongre kütüphanesinde de koruma altına alınmış. Rolling Stone Magazine'in yazdığına göre Eric Clapton, John Mayer ve Mark Knopfler gibi isimler turne öncesinde bu plağı dinleyerek bazı notlar alıyorlarmış!

1. "Every Day I Have the Blues" Memphis Slim 2:38
2. "Sweet Little Angel" Riley King, Jules Taub 4:12
3. "It's My Own Fault" King, Taub 3:29
4. "How Blue Can You Get?" Leonard Feather 3:44
5. "Please Love Me" King, Taub 3:01
6. "You Upset Me Baby" King, Taub 2:22
7. "Worry, Worry" Maxwell Davis, Taub 6:24
8. "Woke Up This Morning (My Baby's Gone)" King, Taub 1:45
9. "You Done Lost Your Good Thing Now" Joe Josea, King 4:16
10. "Help the Poor" Charlie Singleton 2:58

Bugün baktığımızda albümün asıl ilginç yanı rock müziğin altın çağını yaşadığı bir dönemde çoğunluğu rock dinleyicisi olan bir seyirci karşısında B.B. King'in müziğini çalması ve seyircinin bu performanstan çok etkilenmesi.

Yorumlar