Pete Brown - A Meal You Can Shake Hands With In The Dark LP



Pete Brown and His Battered Ornaments - A Meal You Can Shake Hands With In The Dark
Pure Pleasure LP

Peter Ronald Brown İngiliz şair ve söz yazarı. Aslında Türkçe karşılığını da tam bilmiyorum ancak topluluk önünde şiir okuyan birisi Peter Ronald Brown. Kendisi özellikle Jack Bruce ile beraber çalışmaları ile tanınıyor. Bunun yanında The Battered Ornaments ve yine kendi topluluğu olan Pete Brown & Piblokto! ile albümleri var. Ayrıca Graham Bond ve Phil Ryan ile çalışmış.

Pete Brown müzik ile ilgisi başlamadan önce şiirleri ile tanınmaya başlamış. İlk şiiri 14 yaşındayken yayınlanmış. Liverpool'da şiir sahnesinde önemli bir kişi haline gelmeye başlamış. İlk şiir topluluğu olan First Real Poetry Band ile John McLaughlin, Binky McKenzie, Laurie Allan ve Pete Bailey gibi önemli isimlerle çalışmış.

The First Real Poetry Band ile meşhur Cream topluluğunun ilgisini çekmiş. Bir süre sonra şarkı sözü yazarı olarak Ginger Baker ile ortak çalışmış. Ancak ilerleyen dönemlerde basçı Jack Bruce ile çalışmasının daha verimli olduğunu keşfedilmiş ve ikili Cream'in önemli şarkılarının büyük bölümüne beraber imza atmışlar. Bu şarkılarda bazıları; "I Feel Free", "White Room" "SWLABR" "Sunshine of Your Love".

Cream'ın dağılmasından sonra Jack Bruce ve Pete Brown beraber çalışmaya devam etmişler. Brown, Bruce'un solo 3 albümdeki şarkılara imza atmış; Songs for a Tailor, Harmony Row ve Out of the Storm.

1968 yılına gelindiğinde Pete Brown, Pete Brown and His Battered Ornaments topluluğunu kuruyor. 1968 yılında iki albüm kaydediliyor "A Meal You Can Shake Hands With In The Dark" ve "Mantlepiece" Topluluk perküsyonda Pete Bailey , klavyede Charlie Hart, saksafonlarda Dick Heckstall-Smith, George Kahn, basta Roger Potter, gitarda Chris Spedding ve davulda Rob Tait'ten oluşuyor. "A Meal You Can Shake Hands With In The Dark" albümünün içeriği şu şekilde;

Side 1:
1. Dark Lady
2. The Old Man

Side 2:
1. Station Song
2. The Politicial

Side 3:
1.Rainy Taxi Girl
2.Morning Call
3.Sandcastle

Side 4:
1. Travelling Blues (Or The New Used Jew's Dues Blues)

Albüm oldukça uzun ve çift plaktan oluşuyor. Yapı olarak caz, blues ve rock bir arada diyebiliriz. Dönemin Cream'i veya Colosseum gibi topluluklar ilginizi çekiyorsa bir bakış atmanızda fayda olacaktır. Albümün kayıtlarının yenilenmesi Abbey Road'ta kaydın yapıldığı stüdyoda yapılmış ve orijinal analog bantlar kullanılmış. Tam anlamı ile meraklısına bir albüm.

Yorumlar