Arturo Sandoval - Dear Diz (Every Day I Think Of You) CD



Arturo Sandoval - Dear Diz (Every Day I Think Of You)
CONCORD JAZZ
CJA-33020-02 CD

Arturo Sandoval, 1949 doğumlu Kübalı caz trompetçisi, piyanist ve besteci. Küba'da iken Charlie Parker, Clifford Brown ve Dizzy Gillespie gibi efsanevi isimleri dinleyip müziğini geliştiren Arturo Sandoval, 1970'lerin sonlarında idolü Dizzy Gillespie ile tanışır. Hatta ilerleyen yılalrda berbaber turnelere çıkarlar ve çalarlar.

Arturo Sandoval için Dizzy Gillespie'nin önemini izah ettikten sonra bu albümü sanırım daha iyi anlayabiliriz. Bir nevi Dizzy Gillespie saygı duruşu olarak nitelendirilebilecek albüm çok güzel bir içeriğe sahip bana sorarsanız;

1. Be Bop 8:18
2. Salt Peanuts! (Mani Salado) 6:48
3. And Then She Stopped 5:18
4. Birks Works (ala Mancini) 6:04
5. Things To Come 7:11
6. Fiesta Mojo 5:09
7. Con Alma (With Soul) 6:00
8. Tin Tin Deo 6:52
9. Algo Bueno (Woody and Me) 6:15
10. A Night In Tunisia (Actually An Entire Weekend!) 7:23
11. Every Day I Think Of You 4:27


Arturo Sandoval bu albüm için oldukça özenli bir kadroyu biraraya getirmiş. Vibrafon Gary Burton, Yellowjacket topluluğunun lideri saksafoncu Bob Mintzer, klavye Joey DeFrancesco, klarnet Eddie Daniels, saksafoncu Ed Calle, davulcu Gregg Field ilk bakışta göze çarpan isimler. Arturo Sandoval bu albümü eski arkadaşıma bir mektup olarak tanımlamış.

Albüm Dizzy Gillespie'nin sesi ile başlıyor. Usta bir konser sırasında genç Arturo Sandoval'ı takdim ediyor. Arkasından bir marş olan "Bebop," devam ediyor. İlginç bir düzenlemeye sahip olan "Salt Peanuts!," albümün ilginç şarkılarından. Yine A Night In Tunisia ilginç bir aranjmana sahip.

İyi bir müzisyenler topluluğundan Dizzy Gillespie klasiklerini dinlemek son derece keyifli. Kayıt son derece başarılı. CD kitapçığı birinci sınıf!

Yorumlar