Jimi Hendrix - Purple Haze - Foxey Lady 45" LP Box Set




Sanırım dün sizelere Sundazed tarafından basılan Jimi Hendrix - Purple Haze / 51st Anniversary 45'liğinden bahsetmiş ve Sony cephesinde de bu konuda gelişmeler oluyor demiştim. Sony standart Hendrix baskılarının yanında koleksiyonculara özel 45'likler de basıyor bildiğiniz üzere. Ben ilk çıktığında "Valleys Of Neptune" için hazırlanan 45'liği almıştım ve sahip olduğum için çok mutlu olmuştum. Sony bu tarz 45'liklerin yanında koleksiyoncular için özel bir dizi 45'lik yayınlamaya başladı. Farklı müzisyenler için yapılan çalışmaların yanında Hendrix ailesinin kurduğu vakfın onayı alınarak Purple Haze - Foxey Lady 45'liğini basmışlar.

Hendrix'in 45'lik diskografisine baktığınızda işin içerisinden çıkmak gerçekten çok kolay değil. En kolayı elinizde basılı bir rehber tutup ne nedir diyerek işin içinden çıkmaya çalışmak. Sony'nin bu çalışması bu rehberden biraz ayrılıyor, günümüzün koleksiyoncularına yönelik bir plak.

Kutu içeriğinde Purple Haze ve Foxey Lady şarkılarının olduğu özel baskı 45'lik, bir adet XL boyutlu t-shirt, ve bunların durduğu kutu geliyor.

Soru yine aynı. Alınır mı peki? Cevap sahip olmanın verdiği ego tatminine bağlı. Yoksa 45'lik dinlerken kalk otur kısmı pek eğlenceli değil ancak sahip olmak ayrı bir keyif.  Sizde kendinize aynı soruyu sorun, alayım derseniz ülkemizde bulunuyor. Hendrix severler mutlaka bir göz atsınlar.

Yorumlar